Lue asiakkaiden kokemuksia Karhu Coaching-valmennuksesta

Milloin tuloksen ajatellaan olevan pysyvä? Lue Idan onnistumistarina:

 
Vähntään vuosi-pari on aika, jolloin vaikka pudotettu paino voidaan ajatella olevan pysyvä. Ida aloitti neljä vuotta sitten valmennuksessani ja on mahtava huomsta, miten innostunut liikkuja hänestä on tullut! Lue hänen onnistumisestaan:
 
”Aloitin salihommat Hannan kanssa joskus neljä vuotta sitten, jolloin tarkoituksenani oli saada ruokavalio kuntoon ja pudottaa painoa. Olin aina halunnut nauttia urheilusta ja olla urheilullinen, mutta lapsuuden muistot epäonnistumisista koulun liikuntatunneilla ja ajatusmalli itsestä kömpelönä urheilijana olivat aina tiellä.
 
Hannan avustuksella saatiin kuitenkin muutettua pikkuhiljaa ajatusmallia poispäin siitä “en mä oo urheilullinen ku oon vähän tämmönen kömpelö” kohti nykyistä, urheilullisempaa minää. Ja putosihan se painokin siinä sivussa – ja on pysynyt myös poissa uuden urheilullisen elämäntyylin ja säännöllisen ruokailun ansiosta.
 
Tärkeintä mitä olen Hannan pt-tunneista saanut irti, on tietenkin voiman ja energian lisäksi itsevarmuus. Jos en koskaan olisi lähtenyt Hannan pt-tunneille en usko, että olisin koskaan löytänyt rohkeutta kokeilla uusia asioita ja haastaa itseäni myös salin ulkopuolella. ”
 

Pysyvä painonpudotus ja lisää itsevarmuutta

Upeaa Ida! Se, että hän pudotti pysyvästi yli 15kg painoa, on vain osa onnistumista. Itsevarmuuden kehittyminen on saanut hänet aloittamaan uusia harrastuksia ja opiskeluita, jotka olisivat muuten jääneet vain haaveeksi.
 
Tätä tarkoittaa se, että treenaamme ELÄMÄÄ VARTEN!
IMG_20210119_085924_169
IMG_20210119_085924_167

Millaisia tuloksia voi odottaa, kun päättää alkaa liikkumaan ja siistimään ruokailua? Lue Leylan kokemuksia:

 
”Olen 36-vuotias kolmen lapsen äiti ja ravintola-alan yrittäjä. Liikkuminen oli jäänyt vuosiksi pois lasten saannin myötä – olin vaan mennyt lasten ehdoilla. Olin väsynyt ja olo vaan niin huono, että sille oli tehtävä jotain. Olin koko ajan vain lykännyt liikunnan aloittamista. Tavoitteeni oli painonpudotus, kiinteytyminen, ryhdin parantaminen ja energian lisääminen elämään.
 
Ensin aloitin liikkumaan ryhmäliikuntatunneilla ja siistimään ruokailuja. Ryhmäliikunta alkoi kuitenkin tuntumaan tehottomalta ja samanlaiselta. Alun kunnon kohotuksessa siitä oli paljon hyötyä, mutta siinä ei keskitytty minun ongelma-alueisiini tai tavoitteisiini. Etenkin reisille, vatsalle ja pakaroille halusin lisää muotoja.
 

Näkyviä tuloksia personal trainerin avulla

PT-valmennukseen halusin siksi, että jos nyt teen jotain, niin teen sen sitten myös oikein ja kunnolla enkä lähde itsekseni salille rimpuloimaan. Lisäksi, en vain kehdannut mennä salille! Se ei ollut koskaan ollut mun juttu! Olihan minulla ollut saliohjelmia, mutten uskaltanut mennä niitä tekemään kuin harvakseltaan ja aina se jäi. Tukea siis tarvittiin, ja tiesin Hannan koska olin käynyt hänen jumppatunneillaan. En olisi varmasti muuten edes hakeutunut valmennukseen, mutta tiesin että Hanna Karhu oli paras motivaattori. Olin käynyt hänen Voima-tunnillaan ja huomasin, että voimani oikeasti alkoivat kasvaa. Mietin, että mitä jos voimatreeniä tekisi useamminkin.
 
Salikokemusta minulla ei ollut kovin paljoa, joten ensimmäiset treeniohjelmat olivat perustekniikoiden opettelua ja tukilihasten vahvistamista kolme kertaa viikossa. Ensimmäiset ohjelmat olivat kaksijakoisia, joita tein kolmesti viikossa ja aerobista tein jumppatunneilla.
 
Sitten vähensimme jumppaa hieman ja vaihdoimme saliohjelmat nelijakoiseen, joissa tehtiin kaikki lihasryhmät kuitenkin kaksi kertaa viikossa. Ja tulosta tuli! Hanna piti huolen palautumisestani ja ruuan riittävyydestä, taisi jopa käskeä lisäämään syömistä jossain vaiheessa.
 
Olen koko ajan tehyt ohjeiden mukaan. Kaikki treenit olen tehnyt, jos joskus on ollut reissua tai sairasteluita, sitten olen vain jatkanut treenejä kun pystyn. En ole liiemmin stressannut treenaamisesta tai syömisestä, se hyvä puoli valmentajassa on, että itse ei tarvitse miettiä miten tekisi.
 

Tulosta tulee, kun jatkaa myös alun jälkeen

Voimani ovat alkaneet kehittyä nyt huimaa vauhtia. Juuri tällä viikolla kyykkäsin 97,5kg jopa helposti, Hanna sanoo että ykkösmaksimini on tällä hetkellä 110kg luokkaa. Leuanvedotkin opettelimme ja niitä vedän jo sarjoissa!”
 
Näin se on, tulosta tulee, kun päättää ensin aloittaa! PT:n kanssa homma ei myöskään lopahda alkuhuumaan. Siksi Leyla ottikin heti vuoden paketin, joka nyt on jo uusittu. Kehitys jatkuu! Hienoa työtä Leyla!
IMG_20201227_112114_722

Anna-Liisa kertoo, miten pt-treeni auttaa työkiireiden unohtamisessa

” Otimme tyttäreni kanssa Hannan Duo-valmennuksen ajatuksenani oppia liikkeet oikein. Hyvin pian huomasin kuinka paljon voimaa, energiaa ja hyvää oloa sain PT-tunneista Hannan kanssa ja isona plussana vielä yhteinen harrastus tyttäreni kanssa.

Toissa kesänä sairastuin. Hanna teki ohjelman sen mukaan mitä pystyin ja sain tehdä kunnes loppuvuodesta sain lääkäriltäni luvan alkaa treenaamaan normaalisti. Tuo aika oli minulle henkisesti raskasta, mutta Hanna omalla ammattitaidollaan, energialla ja postiviisella asenteella kannatteli minut tuon ajan yli.

Duo-PT matkamme jatkuu, ja nautin jokaisesta treenistä. Salille mennessä päässä pyörii usein huolia ja murheita, mutta pois lähtiessä mieli on kevyt, sinne ne murheet jäi, salille.”

-Anna-Liisa

IMG-20201209-WA0007

Lue kaimani, Hannan rohkaiseva tarina selkäkivun kampittamisesta

”Olen kohta 40-vuotias kolmen lapsen äiti, joka on 7-8 vuotta tuskaillut selkävaivojen kanssa. Yksi kolmesta lannerangan prolapseista operoitiin noin viisi vuotta sitten, mutta senkin jälkeen erinäiset alaselän kivut ovat haitanneet arkeani sekä työtäni. Itselläni on urheilutaustaa sekä olen ammatiltani fysioterapeutti, joten tietoa ja harjoitteita pitäisi omasta takaa olla.

Olin kuntouttanut itseäni monin eri tavoin sekä käynyt erilaisissa fysikaalisissa hoidoissa ja osteopatiassa, joista sain muutaman tunnin tai päivän avun. Pitkäaikaista apua en saanut mistään ja olin jo aika pitkälti asennoitunut siihen, että kipu seuraa loppuelämän minua. Olin ottanut kivun jo kaveriksi, koska määrätietoisena ihmisenä en halunnut antaa sen määrätä elämääni.

Hannan olen tuntenut jo vuosia, mutta ennenkuin ajauduin hänen valmennettavakseen minun piti kokea parin kuukauden pt-asiakkuus toisen valmentajan kanssa, jolla ei ollut ammattitaitoa, eikä mitään ymmärrystä tilanteestani ja lisäksi harjoitteet vain lisäsivät kipuoireitani.

Tapasimme sattumalta Hannan kanssa kaupassa ja juttutuokion jälkeen päätin, että yritän vielä kerran ulkopuolista apua vaivoihini, koska hänen näkemys tilanteestani ja haasteistani oli aivan toisenlainen kuin aiemman pt:n. Olin sosiaalisessa mediassa seurannut Hannan ajatuksia ja tekemisiä ja koin, että hänellä on tarvitsemani asiantuntemus fysioterapeutin ja personal trainerin koulutusten kautta.

Sovimme kuntosaliohjelman ohjelmoinnin. Harrastavien lasten ja miehen, oman työni ja toisella paikkakunnalla opiskelun vuoksi en halunnut sitoutua läsnätapaamisiin, vaan sovimme, että aina uuden ohjelman vaihtuessa käymme ohjelman yhdessä läpi, videoin suoritukseni ja Hanna analysoi tekemiseni ja puuttuu korjattaviin asioihin. Salilla ehdin käymään 2-3 kertaa viikossa muun liikunnan ohella. Minulla ei ole motivaatio-ongelmaa liikunnan suhteen, ja olen aina noudattanut valmentajan ohjeita pilkulleen. Niin nytkin.

Jo toisen ohjelman jälkeen aloin huomata kivun lievenemistä, selän liikekontrollin häiriön lievää paranemista sekä selkeää epäsymmetrisen kehonasennon korjaantumista. En tullut enää istumisesta kipeäksi. Nyt kesällä olen pystynyt juoksemaan 10 km sekä pyöräilemään maastossa pitkiä lenkkejä ilman liikunnan aikaista/ jälkeistä tai seuraavan päivän kipua. Mahtavinta oli, kun pystyin pelata tennistä useampana peräjälkeisenä päivänä ilman kipua. Nämä voivat olla monille mitättömiä asioita, mutta monipuolisesti liikkuvalle elämänlaatua huomattavasti parantavia asioita.

Olen niin kiitollinen Hannalle asiantuntevasta valmentamisesta. Vaikka olemme kollegoita, niin minulle ei ole ollut ongelma hypätä asiakkaan rooliin. On ihana vain kuunnella miksi jotain tehdään, antaa jonkun toisen neuvoa ja vain tehdä niin kuin sanotaan. Olen saanut niin paljon paremman elämänlaadun, kun kivut eivät haittaa enää joka päiväistä elämää. Olen parempi äiti ja vaimo, kun jaksan ja pystyn tekemään asioita, koska kipu ei vie kaikkea energiaani. Pystyn liikkumaan monipuolisemmin kuin moneen vuoteen. Kyllä se selkä edelleen välillä itsestään ilmoittelee ja tietyt liikkeet provosoivat kipua. Matka Hannan kanssa jatkuu ja innolla odotan tulevia treenejä.”

-Hanna

IMG-20201210-WA0013

Tässä Outin, 58, kokemuksia! Hän treenaa etänä duovalmennuksessani yhdessä ystävänsä kanssa.

Miksi hakeuduit valmennukseen?

-Tiesin, että itse ohjautumalla en saa tehtyä tehokkaasti, uudistuen ja monipuolisesti. Kun ystäväni pyysi duovalmennukseen, niin silloin lähdin heti mukaan. Sinun pt-valmennukseen tulimme silloin, kun etäohjaus kävi tarpeelliseksi koronan vuoksi ja tajusimme, että olimme olleet hiukan kehittymättömässä tilassa. Sinulla on paneutuva ja eteenpäivievä ote, ajattelet asiaa. Se tuntuu mukavalta ja luotettavalta.

Oletko kokenut hyötyneesi, jos olet niin miten?

-Kyllä! Lihaksistoni on kehittynyt. Vaikka en ole ihannemittainen vaan ”madame-tyyppinen”, niin esim. olkavarsien muoto on kehittynyt kauniiksi (ei pelkkää höllyvää!). Minulla on olo, että olen kunnossa ja ryhdikäs.

Alaselkävaivaankin löytyi täsmäliike. Vaikka tiedän, että se tulee ajoittain uusimaan, niin voin itse tehdä sille aktiivisesti jotain.

Millainen valmentaja olen ollut?

-Olet rauhallisen positiivinen ja jämäkkä. Laitat tekemään tehokkaasti huomaamatta eli ajattelet, mitä kestän tehdä. Ei paapomista siinä suhteessa mutta ei myöskään armeijameininkiä. Tästä myös tulee olo, että luotat siihen, että kykenen. Keinosi eivät tunnu loppuvan kesken.

Kiitos Outi värikkäästä ja hauskasta palautteesta. Etätreeneissä taas tavataan!

Kun asiakastarinan kirjoittaa hyvä ystävä, voi olla pieni epäilys puolueellisuudesta. Mutta Jonna-Riikan tulokset puhukoot puolestaan!

Voiman kehitys on jatkuvaa, kroppa kiristyy, eikä vaivoja ole ilmennyt. Syy, miksi tuloksen tekeminen on näin huimaa, on Jonnan ahkeruus. Hän tekee, mitä ollaan sovittu, hän syö kunnon ruokaa (jopa herkkuja!!) eikä hän stressaa treenistä. Jos joku päivä ei ehdi salille niin so what, sitten hän menee toisena päivänä.

Jatkuva, hyvin suunniteltu tekeminen ilman suorituspakkoa on tulosten saannin salaisuus!
Lue Jonnan tarina:
”Olen treenannut Hannan ohjelmilla vuoden. Vaikka minulla on säännöllinen harjoittelutausta, kehitys on ollut siitä huolimatta nopeaa. Voimatasot ovat kasvaneet hienosti ja olen päässyt haastamaan itseäni.
Nyt teen leuanvetoja ja dippejä lisäpainoilla, kun aiemmin en saanut niitä edes ilman painoja. Maastavedossa nostin 135kg ja kyykyssäkin tulee yli 100kg.
Jokaisessa ohjelmassa on ollut minulle uusia liikkeitä, vaikka saliharjoittelu on kuulunut elämääni kymmenien vuosien ajan! On ollut todella mukava oppia uusia liikkeitä.
Hannan harjoitteluohjelmat on erittäin fiksusti tehtyjä. Harjoitteet on mietitty viimeisen päälle pitemmän aikavälin tavoitteiden saavuttamiseksi.
Minun kuntosalitreenini ovat Hannan kanssa muuttuneet monipuolisemmiksi kuin aiemmin. Olen itsekin hämmästynyt, miten paljon minusta on löytynyt voimaa. ”
-Jonna-Riikka
IMG_20201211_121112_731

Anun tarina: Voimaa ylös palautuminen edellä

Anun kanssa olemme treenanneet jo pitkään. Emme kuitenkaan aina samalla tavalla, vaan olemme muokanneet harjoittelun sopimaan sen hetkiseen elämäntilanteeseen ja tukemaan jaksamista. Kun työ ja kiireinen arki kuormittavat, ei treenillä kannata lyödä lisää kuormitusta pönttöön – silloin liikutaan niin, että harjoittelu parantaa hyvinvointia ja palautumista, ei heikennä sitä. Anu on hyvä esimerkki siitä, miten suorituskyvyssä voi mennä eteenpäin vaikka väliin sattuu kaikkea, mitä elämäksi kutsutaan.

”Aloitin Hannan asiakkaan noin 4 vuotta sitten. En ollut aikaisemmin kauhean kiinnostunut salitreenistä. Kävin paljon ryhmäliikuntatunneilla, mutta jossain vaiheessa tuli sellainen oli, että en saa niistä enää oikein mitään irti. Ei ollut oikein mielenkiintoa. Olisi kiva treenata kunnolla salilla, mutta ei osaa. Pidin Hannan tyylistä ohjata tunteja ja kertoa asiat suoraan.

Hannan inspiroimana innostuin voimanostosta, jota nyt tällä hetkellä treenaan ja tavoitteena on kehittyä siinä. Olen yllättynyt, miten nopeasti tulosta on tullut. Tämä taitaa olla minun lajini.

Syskyllä 2020 uuvuin työssäni ja minulla todettiin keskivaikea masennus. Silti menin pt-tunnille ja aluksi kevensimme treenejä. Hanna kuunteli toiveitani ja muokkasi tunnit heti sellaisiksi, että jaksoin ne tehdä. Opin silloinkin uutta, miten pidetään tukilihakset kunnossa vaikka rautaa ei jaksa nostaa. Liikunnan poisjättäminen ei ollut minulle vaihtoehto, sillä juuri liikunnasta sain hyvää mieltä.

Treenissä onnistuminen ja kehittyminen on tuonut itsevarmuutta. Tiedän, että olen tässä hyvä. Paljon olen oppinut myös mielentaidoista ja varmaan joka tunti kääntyy keskustelu näihin asioihin. Se mikä muutos näkyy ulospsäin, on vain osa muutoksesta, mitä minussa on tapahtunut.” Anu

IMG-20200907-WA0001